Brazylia kojarzy się z karnawałem i długimi trwającymi do białego rana festynami i festiwalami, ale także z przepyszną kuchnią. To kraj roztańczonych i uśmiechniętych ludzi, których menu jest równie barwne, jak oni sami.
Kuchnia brazylijska powstała w wyniku wzajemnego oddziaływania na siebie indiańskich, europejskich i afrykańskich tradycji kulinarnych, przy wykorzystaniu lokalnych składników.
Głównym sposobem przygotowywania posiłków jest grillowanie (churrasco). Grilluje się w każdym zakątku Brazylii (od Rio Grande Do Sul, przez Rio de Janeiro, Sao Paulo, Mato Grosso i dorzecza Amazonii, aż do Rio Grande do Norte).
Stworzyliśmy dla Państwa miejsce pełne smaków, kolorów i zapachów. W naszej restauracji, w potrawach przygotowywanych przez brazylijskiego mistrza kuchni, można odnaleźć klimat, urok i niepowtarzalność tego kraju.
Zapraszamy Państwa na tradycyjne brazylijskie churrasco, w ramach którego proponujemy 10-daniowy przysmak przygotowywany z 9-ciu rodzajów grillowanych mięs oraz deseru, opiekanego również na grillu. Odpowiednio przyrządzone potrawy nabijane są na grillową szpadę, z której po upieczeniu trafiają bezpośrednio na Państwa talerze. Jeśli wierzyć legendom, tradycja serwowania dań prosto ze szpady narodziła się w jednej z knajp na południu Brazylii, gdzie w momencie największego tłoku kelner pomieszał wszystkie zamówienia. Osoba, która zamówiła kurczaka – dostała steka, ta od steka – żeberka itd. Właściciel, aby załagodzić sytuację zdecydował się nabić wszystkie rodzaje mięs na szpadę i po ugrillowaniu poczęstować nimi swoich Gości.
Zapraszamy do lektury naszego menu oraz osobistych odwiedzin naszej restauracji (codziennie od godziny 1100)